Κάνετε κλικ με το ποντίκι για μεγένθυση των φωτογραφιών. Έχοντας μεγεθυσμένη μια φωτογραφία με το κάτω ή το δεξί βελάκι μεταβαίνετε στην επόμενη και τη βλέπετε και αυτή μεγεθυσμένη. Εάν θέλετε να λειτουργεί το δεξί κλικ για να αντιγράφετε τις φωτογραφίες στείλτε e-mail ...ΕΔΩ
Μπορείτε να στείλετε παλιές φωτογραφίες για να μπούνε μέσα στη σελίδα αυτή...ΕΔΩ


 

users online  

Free WebSites Counters
Μοναδικοί επισκέπτες
Visit Counter  Για μας τους ορκισμένους φυσικούς, η διάκριση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρών και το μέλλον, είναι μόνο μια ψευδαίσθηση ακόμα και αν είναι τόσο επίμονη. Άλμπερτ Αϊνστάϊν. Highslide JS
Μυλωνάς, Κηπουρός και Μπαξεβάνης. Η φωτογραφία από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Highslide JS
Η φωτογραφία από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
.
Highslide JS
Η φωτογραφία από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Η φωτογραφία από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Highslide JS
Η οικογένεια Μπαξεβάνη με τους τρεις γιούς. Η φωτογραφία είναι από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Highslide JS
Η ανηφόρα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Η φωτογραφία είναι από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι από τον κ. Θανάση Κηπουρό.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
1957. Από τα αριστερά, Σοφία Ουτσιου, Αντωνιά Κουρούδη, Σταύρος Κυρανούδης, Αντιγόνη Κουρούδη, η μάνα μου Άννα και εγώ με την αδερφή μου Αθηνά. Τότα Μισόπαπα: Βρε παιδί μου, αυτές οι Σουφλιώτισες από πάντοτε ήταν λυγερόκορμες με στυλ αριστοκρατικό...ξεχωριστές γυναίκες που τις θαυμάζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stamatis Outsios: Κυρία Μισοπαπα τότε δεν είχαν Γκουντις, Έβερεστ και ντελιβερι με μπιμπιρίτσα και ρουσνιτσια και ταρατορ είχαν αυτό το χάρισμα! ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΛΙΤΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΟΥΛΙΑ, ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΣΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΑΛΛΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΟΥΛΙΑ. ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΔΕΡΦΟ, ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΜΙΚΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι τον κ. Σταμάτη Ούτσιο.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι από την κ. Αποστολία Κουμπή.
Highslide JS
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι από τον κ. Χρίστο Αντωνιάδη.
.
Highslide JS
Ο κεντρικός δρόμος του Σουφλίου στα μέσα του 1950. Xristina Tsitsiou: Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο σημείο είναι. Sili Vasiliki Papatsaroucha: Έχω την εντυπωση πως ειναι στο ξενοδοχειο ορφεα. Soti Germanli: Με ψηλά δέντρα αριστερά και δεξιά. Δεν έχει και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Εντελώς άλλη εικόνα! Zisis Fyllaridis: Είναι η αρχή του κεντρικού δρόμου με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο, από εκεί όπου τελειώνει η πλατεία. Xristina Tsitsiou: Πάντως είναι πολύ γραφική φωτο. ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΛΛΑΡΙΔΗΣ: Το ψηλό κτήριο αριστερά στο βάθος σώζεται μέχρι και σήμερα, είναι απέναντι από το δημαρχείο, τότε καφενείο του Τσιλίκα. Παντελής Στέφανος Αθανασιάδης: Την κόρη του Τσιλίκα τη Φρειδερίκη την είχα συμμαθήτρια στο Γυμνάσιο. Η Φρειδερίκη είναι πεθερά του βουλευτή της ΝΔ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα. Η φωτογραφία είναι από τον κ. Ζήση Φυλλαρίδη.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Τα γενέθλια της Ποπης. Maria Daris: Λίτσα πόσα χρόνια πίσω με πηγές, καλή σαρακοστη. Apostolia-Litsa Koubi: Θυμάσε ερχόσουν και εσύ στην γειτονιά. Θανάσης Ζέρβας: Καλησπέρα κουρτσούδια, η Πασχαλια που βρίσκεται; Apostolia-Litsa Koubi: Νομίζω Αθήνα, η Χρυσουλα και η Βαγια Αλεξανδρούπολη, η Ποπη Αθήνα η Διαλεχτή δεν ξέρω. Anna Sereti: Οι 4 είναι συμμαθήτριές μου!! Πόπη, Βαγιούλα, Πασχαλιά, Διαλεχτή!! Παναγιώτα Σεβαστοπούλου: Η ΔΕΎΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΆ...ΕΊΣΑΙ ΆΝΝΑ???? Νικόλαος Ζιώγας Ειρήνη Ούτσιου: Ολες σας εχω να σας δω πανω απο 40 χρονια! Να εισαστε καλα! Anna Sereti: Κι εγώωω!! Apostolia-Litsa Koubi: Το κεράκι όμως λαμπάδα! Ιωάννα Κατσιάφα: Η Γκαγκούλια βρίσκεται Μηχανιώνα. Apostolia-Litsa Koubi: Η Διαλεχτή η η Ιουλια;. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι την κ. Αποστολία Κουμπή.
Highslide JS
Οικογενειακή φωτογραφία του 1957-58, τρείς γενεές δουλεύουν με κέφι και χαμόγελα να καθαρισθούν τα καλαμπόκια...τότε που δεν υπήρχαν θεριστικές, αλωνιστικές και κάθε είδους μηχανήματα και οι περισσότερες αγροτικές εργασίες γινότανε με τα χέρια (στο μιτζί), αλληλοβοήθεια..... Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι από τον κ. Κώστα Δούλια.
Highslide JS
Παρέλαση και τότε...πριν 50+ χρόνια (σήμερα 30-3-2016), στυλ χωρίς κιλά, Χρόνια Πολλά. Κώστας Δούλιας: Σαν να φαίνεσαι και εσύ Δημήτρη, έεε; Dimitri Michudis: Τρίτος πίσω σου. Nikos Fyllaridis: Δίπλα στον Κώστα ο Μιχάλης και παραδίπλα του ο Χριστοδούλου του Λάκη ο αδερφός! Dimitri Michudis: Πίσω από μένα ο Τάκης Μίτσκας, τελευταίος από τη σειρά του Κώστα, επικεφαλής ποιος είναι? Κώστας Δούλιας: Με το πλατύγυρο ο Δημήτρης Νάνος, πίσω από τον Μιχάλη ο Τόλης Μπρίκας, πίσω από τον Χριστοδούλου ο Σιάνος, ένα Πειραιώτης ανεψιός του Αστυνόμου, που μας έλεγε ότι έπαιζε μπάλα στον Ολυμπιακό... Η φωτογραφία είναι από τον κ. Κώστα Δούλια.
.
Highslide JS
Σουφλί δεκαετία του 60, παρέλαση οδηγών Σουφλίου. Η φωτογραφία είναι από τον κ. Παύλο Φυλλαρίδη.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Πρωτομαγιά 1963 στου Κακαλή το ποτάμι. Παύλος Μπουτσιαβάρας, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Κίμων Τζιντζής, Θάνος Καρατσώλης, Εγώ, Αντώνης Μπατζιάκας και Δημήτρης Ούτσιος. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι τον κ. Παύλο Φυλλαρίδη.
Highslide JS
Οδυσσέας και Μαρίκα Μουτιάκα. Η φωτογραφία και το σχόλιο είναι από την κ. Αποστολία Κουμπή.
Highslide JS
Apostolia-Litsa Koubi: Αριστείδης και Βαγιώ. Ευαγγελια Χρηστος: Στα νιάτα τους. Apostolia-Litsa Koubi: Με αυτό το άλογο μας πήγαινε στα πανηγύρια και στον ΜΑΙ. Maria Daris: Ο πρίγκιπας με το άλογο νιάτα-νιάτα. Ioakim Vravas: "Κι ύστερα γίνανε μια ωραία φωτογραφία..." Ακριβώς 6 χρόνια χωρίς τον άνθρωπο που μου 'παιρνε για δώρα υδρόγειο σφαίρα και σκάκι, ενώ λάτρευε να με νικά στο Σκορ4, και λίγους μήνες χωρίς τη γυναίκα που έβρισκε το κουράγιο αργά το βράδυ να μαθαίνει την προπαίδεια σ'ενα σκασμένο 4χρονο... Ή αλλιώς, όταν η λύπη γράφεται με δύο εψιλον-γιώτα. Η φωτογραφία είναι από τους κ. Ευαγγελια-Χρηστος.
.
Highslide JS
ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΛΛΑΡΙΔΗΣ: Αν και θολή αναγνωρίζω πολλά άτομα, στον πλάτανο εκεί στο δρόμο που παίζαμε ποδόσφαιρο. Ευαγγελια Χρηστος: Και όλα γυναικοπαιδα.... Αυτή με τη βέργα που δίνει έναρξη ποια είναι ξέρεις; Nikos Fyllaridis: Δεν είναι βέργα είναι μπαστούνι για selfie!!! ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΛΛΑΡΙΔΗΣ: Νομίζω η Γκουβέτα; ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΛΛΑΡΙΔΗΣ: Στην ποδοσφαιρική ομάδα που είχαμε δώσαμε το όνομα "ΠΛΑΤΑΝΟΣ". Nikos Fyllaridis: Δεύτερη από δεξιά η Μαρίκα Σαλιάγκα, μετά με το μωρό η Τότα θεία του Γιάννη Βράνη, στο μέσον επάνω η Δωροθέα Τιάκα και η Χριστοφορίδου...δύο γυναίκες κάτω από τη Δωροθέα είναι η Σακελαρίδου Γεωργία και λίγο δεξιά της η μάνα της. Ευαγγελια Χρηστος: Θεοδωρα Παπαδοπουλου η ορθια με το Λακη, η αλλη πανω Μαρικα Αναγνωστου, κατω Βαγια Χριστοφοριδου, διπλα Τριαδουλα Γκαζου Φροσω και Αηδονα Γιαβαχτσια και κατω κατω αριστερα Τασουλα Γκαζου. Τωρα οι γιαγιαδες απο δεξια Βαγγιλουδα Χριστοφοριδου, Παγουνου Βλασακουδη, Μπουλγκουρινα Λενη Γκαζινα Γκουβεντινα Χρυσου Γιαβαχτσια αλλες δεν θυμαμαι. Nikos Fyllaridis: Μέσα στην αυλή του Τυρόπουλου εμείς τα παιδιά δεν πήγαμε ποτέ, είχε το σπίτι μια πολύ ωραία περίφραξη και μια σιδερένια μεγάλη πόρτα μπροστά και πιο μπροστά στο πλάϊ ήταν το πηγάδι με τον πλάτανο! Η φωτογραφία είναι λίγο θολή, αν είναι έτσι η πρωτότυπη δεν γίνεται τίποτα, διαφορετικά αξίζει τον κόπο να ξανασκαναριστεί! Ευαγγελια Χρηστος: Με πολυ ωραια λουλουδια. Όσο ζουσε η γιαγια Καλουδα εμεις πηγαιναμε κρυφα μολις εφευγε Τυροπουλος και κλεβαμε καΐσια...τι θυμηθηκα τωρα...η φωτο ειναι λιγο κιτρινισμενη θα δω τι μπορω να κανω!. Η φωτογραφία είναι από τους κ. Ευαγγελια-Χρηστος.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Βαγια Μουτιακα, Χριστοφορίδου αργότερα. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι τους κ. Ευαγγελια-Χρηστος.
Highslide JS
Νίνα Γκούδλη: Ο όρθιος με την κιθάρα πρέπει να είναι ο Αριστείδης Χριστοφόρου, στη μέση ο κοντός Μπουλγκούρας Νίκος, ο καθιστός με την κιθάρα Σχοινας; Ευαγγελια Χρηστος: Αριστερά όρθιος Αριστειδης Χριστοφοριδης. Πασχάλης Νάνος: Εκτός από το Χ. Μπρίκα το το Γ.Τσιαμιτα, το Ν.Μπουλγκουρα, Μιμη Παλαβουζη και Πάσχ. Νάνο, τους άλλους δεν τους γνωρίζω, είναι θολή η φώτο. Charalampos Lolas: Πράγματι είναι αυτοί που σημειώνει ο φίλος μου Πασχαλης. Τον Αριστείδη δεν τον βλέπω, με την κιθάρα είναι ο Μιμης Παλαβουζης. Δημοσθένης Αρχοντούλης: 2 είναι με κιθάρα στα χέρια. Ένας όρθιος και ένας καθιστός! Εμένα ο ένας μου μοιάζει για τον Αριστείδη, ο όρθιος! Ευαγγελια Χρηστος: Και εγω ετσι λεω Δημο. Ο θειος μου ειναι και ο μπαμπας μου ειναι ορθιος απο την αλλη μερια αριστερα.. Η φωτογραφία είναι από τους κ. Ευαγγελια-Χρηστος.
Highslide JS
Βέτα Μουτιάκα. Λίτσα Μουτιάκα-Κουμπή: Ο μπαμπάς μου, η Βαγια Μουτιάκα και η Βετα Μουτιάκα είναι αδέλφια. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι από την κ. Αποστολία Κουμπή.
.
Highslide JS
Stamatis Outsios: Η μάνα της Κυβέλης, η κυρία Τουλα, συγκινητική φωτογραφία!! Nitsa Papa: Και η γιαγια Τριάδα!!!!!! Πολυ καλή φιλη της γιαγιάς μου!!!!!!. Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Αρβανίτη.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι την κ. Θάλεια Κάλφα.
Highslide JS
1955. Θέατρο συλλόγου Ελπίδα. Νίνα Γκούδλη: Αριστείδης Χριστοφόρου με την κιθάρα, νομίζω Αριστείδης Ανδρούδης με την μαντόλα, αριστερά της Ε Λ Π Ι Δ Α Σ Σχοινάς, δεξιά της δάσκαλος Νίκος Δούκας, ανάμεσά τους πίσω το κεφαλάκι Νίκος Μπουλγκούρας, δεξιά στο δάσκαλο πρέπει να είναι η Μαίρη Γκόρτσιαντα. Η φωτογραφία είναι από τους κ. Ευαγγελια-Χρηστος.
Highslide JS
31-10-1978. Περιμένουμε τον κ. Τσατσο πρόεδρο της δημοκρατίας για τα εγκαίνια του κτιρίου της Δήμου Σουφλιου. Λοιπόν με τη σειρά Μαρία Σακελλαριδου, Νιτσα Αρβανιτιδου, Μάτουλα Τσομπανουδη, Λίτσα Χριστοφοριδου, Τοτα και η Μαρία Λογαρα. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι από τους κ. Ευαγγελία-Χρήστος.
.
Highslide JS
Α'ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΊ!!!!ΌΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!ΑΞΈΧΑΣΤΑ!!!! Η φωτογραφία και το σχόλιο είναι από την κ. Παναγιώτα Σεβαστοπούλου.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
1945-46. Σουφλί 10ετία του 40, στην γειτονιά του Φούρνου Κόντσαλα στην Καρκατσιλιά. Από αριστερά όρθια Παναγιώτα Καζάκου, Μ. Μπαντιάνη και το αγόρι Θόδωρος Φυλλαρίδης, καθιστή από αριστερά Γιάννου Κόντσαλα, Άννα Φυλλαρίδου, Σοφία Κουτσούλα ( Τουκμακιότσα ), η κόρη της Βέτα Κουτσούλα και η Ζουμπουλιά Σιουγιούδη Διφτή. Η φωτογραφία και το σχόλιο είναι από τον κ. Παύλο Φυλλαρίδη.
Highslide JS
ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΛΛΑΡΙΔΗΣ: Η φωτογραφία είναι 8 Αυγούστου 1953, στο Αμόριο στο μοναστήρι του Σωτήρα. Από αριστερά Λευτέρης Μπουρουλίτης με τους γονείς του Παναγιώτα και Χαράλαμπος Μπουρουλίτης, στο κέντρο εγώ Παύλος Φυλλαρίδης με τους γονείς μου Ηλίας και Άννα και τέλος ο αδερφός μου Νίκος. Νίκος Φυλλαρίδης: Ο μικρός Λευτέρης έμελε να γίνει δάσκαλος και πολύ καλός αθλητής των 100 μέτρων, ο Παύλος έμελε να γίνει δήμαρχος και γω γυμναστής με επιδόσεις 6,87 μ. στο μήκος και 1,85 στο ύψος... Η φωτογραφία είναι από τον κ. Παύλο Φυλλαρίδη.
Highslide JS
Απο αριστερά η θεία μου Δέσποινα Μυλωνά, Χρυσούλα Παπαλεξανδρή, η μάνα μου έχοντας στην αγκαλιά τον εγγονό της Ηλία Φυλλαρίδη του Γιάννη και Νίκος Παπαλεξανδρής. Η φωτογραφία είναι από την κ. Βάγια Τσιομπανούδη.
.
Highslide JS
Γυμνάσιο με την φιλόλογο καθηγήτρια κ. Φουδούλη. Η φωτογραφία είναι από την κ. Μαρία Τσιγγέλη.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
.
Highslide JS
Η φωτογραφία είναι από τους κ. Ευαγγελία-Χρήστος.
Highslide JS
Ο μεγάλος ξάδελφος, φοιτητής στην Αθήνα, μας έφερε δώρο μπάλλα (ανεκτίμητης αξίας για την τότε εποχή, το 1959) και μαζευτήκαμε τα άλλα 4 ξαδέλφια να την δοκιμάσουμε. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι από τον κ. Κώστα Δούλια.
.
Highslide JS
1959. Στην έκθεση Θεσσαλονίκης μετά την παράσταση του Σουφλιώτικου χορευτικού συγκροτήματος του δάσκαλου Μπογιατζή. Η φωτογραφία και τα σχόλια είναι από τον κ. Κώστα Δούλια.
Η φωτογραφία είναι από την κ. Τριάδα Κουντουρά-Ζενεμπίση.
Highslide JS
Η φωτογραφία είνα από τον κ. Νικόλαο Κατσούρη.